شرکت در جشنواره ترویجی و تکریمی زکات شهرستان مبارکه

پرداخت زکات سبب رشد مال، پاک شدن انسان و مشمول دعای خیر پیامبراکرم می شود

نماینده ولی فقیه دراستان اصفهان گفت: خداوند به پیامبر(ص) می فرماید زمانی که زکات می گیری آنها را دعا کن که این سبب آرامش قلب می شود، لذا این کار که  در کشور ما و در نقاط مختلف انجام می گیرد و مردم را به پرداخت زکات تشویق می کنند، سبب دعای پیامبر(ص) می شود و انسان را پاک می کند و مال را رشد می دهد.

پرداخت زکات سبب رشد مال، پاک شدن انسان و مشمول دعای خیر پیامبراکرم می شود

آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد درجشنواره ترویجی و تکریمی زکات شهرستان مبارکه با اشاره به برکات ماه رجب و ارزش این ماه در اجابت دعا و قبولی عبادات به اهمیت مسئله زکات پرداخت و اظهار داشت: اگر چه در موارد پرداخت زکات واجب، صنعت یا معدن وجود ندارد اما به یک معنا نیز می توان در این مسائل زکات پرداخت نمود ، چرا که در قرآن کریم به هر نوع انفاق، زکات گفته می شود.
وی افزود: اگر انسان انفاق نیز انجام دهد در واقع زکات پرداخت کرده است ، و این عمل مستحب بوده و ارزش دارد و بر اساس آیه " إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ "امیرمومنان(ع) نیز در حال رکوع زکات دادند.
امام جمعه اصفهان با بیان این که به زکات، صدقه نیز گفته می شود عنوان کرد: در عین حال صدقه نیز، زکات محسوب می شود، قرآن کریم می فرماید" خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَكِّيهِمْ " صدقه بدهید برای آن که پاک شوید و خداوند به پیامبر(ص) می فرماید زکات مردم را بگیر که این سبب پاک شدن و تزکیه آنها شده و روح انسانی و همدردی و کمک کردن پیدا می کنند.
وی اضافه کرد: خداوند به پیامبر(ص) می فرماید زمانی که زکات می گیری آنها را دعا کن که این سبب آرامش قلب می شود، لذا این کار که  در کشور ما و در نقاط مختلف انجام می گیرد و مردم را به پرداخت زکات تشویق می کنند، سبب دعای پیامبر(ص) می شود و انسان را پاک می کند و مال را رشد می دهد.
آیت الله طباطبایی نژاد با اشاره به نحوه جمع آوری زکات توسط مأموران حکومت امیرمومنان(ع) گفت: امیرمومنان(ع) زمانی که افراد را برای جمع آوری زکات می فرستاد به مامور خود دستور می داد که در بین گله داران اگر فردی اظهار کرد که زکات داده است حرف آن را قبول کنید  و اگر قصد کرد زکات خود را پرداخت کند، گوسفندان فربه آن را جدا نکنید، بلکه گله را دو قسمت کرده و از صاحب آنها سوال کنید که از کدام زکات برداشته شود.
وی خاطر نشان کرد: این عمل، حق خدا است، این کاری است که بین خود و خدا انجام می دهید و نباید آن را کم حساب کرد، بنابراین زکات مستحب مانند انفاق و کمک به فقرا نیز وجود دارد و در قرآن یکی از صفات مومن همین امر است و در این باره می فرماید " وَالَّذِينَ فِي أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ".
نماینده ولی فقیه در استان با تاکید بر فرمایش امیرمومنان(ع) بر اهمیت معامله با خدا تصریح کرد: حضرت می فرماید امری که باقی می ماند را بخرید و آن را که زائل می شود بدهید، یعنی عمری که زائل می شود را می توان داد و به جای آن بهشت باقی را گرفت ولذا خداوند درباره شهدا نیز می فرماید " إِنَّ اللَّهَ اشتَرىٰ مِنَ المُؤمِنينَ أَنفُسَهُم وَأَموالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ ".
آیت الله طباطبایی نژاد اجر و حسنه انفاق در راه خدا را بر اساس آیات قرآن کریم بیش از هر عمل خیر دیگری عنوان کرد و ادامه داد: قرآن کریم می فرماید هر کس یک کار خوب انجام دهید 10 برابر آن اجر می گیرد، اما درباره اجر انفاق و کمک مالی آن را هفتصد برابر بیان می کند و می فرماید " مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ".
وی افزود: پرداخت زکات تنها در زمینه مال نیست و اگر علمی خداوند به انسان داده می تواند آن را انفاق کند، هم چنان که می فرماید "زکات العلم نشره".
 

picture name
picture name